Ayurveda massage Almelo

                                               Ayurveda Massage
 
 
 
Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo'n 5000 jaar geleden op schrift werd gesteld. Deze massage maakt daar nu nog steeds deel uit van het dagelijks leven.  Het is een holistische geneeswijze afkomstig uit India en betekend: kennis (veda) van het leven (ayus) Holistisch houdt in dat men kijkt naar het geheel, de Ayurveda probeert lichaam, geest, ziel en zintuigen in evenwicht te brengen en te houden.
Binnen de Ayurveda betekend de afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daardoor een onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij bij het genezen van diverse klachten.
 
Deze massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk wordt afgestemd op de fysieke structuur van de client. De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest worden gestimuleerd.
 
Deze massage verbeterd de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het bestrijd stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Het draagt bij aan de lichaamsbewustwording en verlicht spierspanning. Het helpt klachten te verminderen van onder andere rugpijn, nekpijn, reuma, fybromyalgie, RSI, whiplash, burnout, spijsverteringsklachten, migraine en hoofdpijn.
 
De ayurvedische massage is voor iedereen geschikt, jong of oud, gezond of ziek.
Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarbij het wordt afgeraden om een Ayurvedische massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en meteen na het eten.
 
De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest!!