Bindweefselmassage gezicht, buik, cellulitis, striae, rimpels

                      Bindweefselmassage correcties

Deze vorm van bindweefselmassage richt zich meer op de oppervlakkige, zichtbare delen van het lichaam. Denk hierbij aan rimpels, verouderde huid in het gezicht, cellulitis, striae en littekenweefsel.
 
Wat is bindweefsel?
 
Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel dat in het gehele lichaam voorkomt. Het zorgt voor stevigheidtussen de cellen, de weefsels en organen. Bindweefselcellen scheiden een tussenstof af die zich op verschillende wijze ontwikkelt tot allerlei structuren en vormen. In de geleiachtige tussenstof worden collagene, elastische en reticulaire vezels gevormd. Bindweefsel zorgt voor de stofwisseling in de cellen, de vochthuishouding, wondgenezing: de vorming van littekenweefsel en voor de afweer met behulp van het reticulaire bindweefsel. Deze heeft een fuctie bij de afweer door middel van fagosytose (vernietiging van stoffen die het lichaam zijn binnengedrongen) en de vorming van antistoffen.
 
 
Wat doet bindweefsel met de huid?
 
 
Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in de huid aangemaakt. De rek gaat er uit. De huid wordt slapper wat rimpels tot gevolg heeft. Rimpels die uiteindelijk diepe rimpels gaan worden.
 
Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het hertstelvermogen van de huid. Doordat de doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, wordt de aanmaak van collagene- en elastine vezels gestimuleerd waardoor de kwaliteit sterk verbeterd wordt. Door het rekken van het bindweefsel creeërt de behandelmethode ook de doorbloeding in de haarvaten van de huid, een beterer doorstroming van het lymfe-systeem en bevorderd het het funtioneren van de talg- en zweetklieren.De massage werkt celvernieuwend en de huid ziet er jonger en steviger uit. De conditie van de huid verbeterd en rimpels worden minder zichtbaar. Soms bevinden zich vochtophopingen in het gezicht, deze worden ook verholpen door middel van deze massagetechniek.
 
 
Wat doet deze techniek met litteken weefsel?
 
 
Litteken weefsel is een bindweefsel dat vaak snel groeit en heel dicht en compact is van structuur. Doordat het zo compact is, is het vaak heel stug en matig tot slecht doorbloed. Vaak zitten diepere littekens of in spieren if in en vlaak naast gewrichten: meestal zijn dit postoperatieve littekens. Het grote nadeel van deze diepere littekens is dat ze de bewegelijkheid van de spier of het gewricht belemmeren. Door bindweefselmassage is die bewegelijkheid heel goed te verbeteren.
 
Ook na een keizersnede kan littekenweefsel zich gaan verkleven met de inwendige organen. Door bindweefselmassage voorkom je dit en wordt het litteken soepeler en minder zichtbaar. Na 5tot 6 weken na de bevalling kan hier voorzichtig mee begonnen worden.
 
 
Wat doet bindweefselmassage met Cellulitis?
 
Of je nu slank, dik, jong, of oud bent, cellulitis of "putjes" is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Maar liefst 9 op de 10 vrouwen krijgt in haar leven met cellulitis te maken. Cellulitis wordt veroorzaakt door genetische factoren, te weinig beweging, stress, slechte eetgewoontes, roken, teveel alcohol en het gebruik van bepaalde medicijnen. Cellulitis ontstaat door een veranderende hormoonstofwisseling in de cellen. Veel voorkomende cellulitisplekken zijn: bovenbenen, billen, kuiten en bovenarmen. Eenmaal ontstane cellulitis verdwijnd niet zomaar door sporten of een vermageringskuur.
Bindweefselmassage verbeterd de doorbloeding en lymfecirculatie waardoor er een versnelde stofwisseling in de cellen ontstaat. Ook wordt door de massage de vorming van collageen en elastine in de huid gestimuleerd.
Na een aantal behandelingen in de huid gladder, strakker, beter doorbloedt en minder pijnlijk.
 
 
Wat doet bindweefselmassage met striae?
 
Striae zijn scheurtjes in de opperhuid, ontstaan doordat vetcellen zich stapelen en er zich onderhuids een nieuw vetlaagje vormt. Deze plotselinge groei van de opperhuid kan te snel gaan , waardoor er scheurtjes ontstaatn. De rode scheurtjes worden later witte litttekens. Zolang de scheurtjes nog rood tot paars van kleur zijn, kunnen ze sterk verminderen met bindweefselmassage. Striae die in de puberteit ontstaat zijn goed te behandelen, het bindweefsel is nog in optimale conditie. Zwangerschapsstriae zijn pas na 5 tot 6 weken na de bevalling te behandelen.