Bindweefselmassage Almelo

Bindweefselmassage
 

Bent u op zoek naar een goed adres voor bindweefselmassage in Almelo?
 

 
Wat is bindweefselmassage?
 
Bindweefselmassage is een massage van het bindweefsel, de laag tussen de huid en de spieren. Bindweefsel heeft een ondersteunende en verzorgende functie. Bloedvaten en zenuwen lopen via het bindweefsel naar de organen. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. Het uitgangspunt hierbij is dat bepaalde zones van het lichaam in verbinding staan met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsfuncties. Deze zones staan bekend als de zones van Head, genoemd naar de Engelse neuroloog Henry Head die in 1900 ontdekte dat een huid die met de onderliggende weefsels is verkleefd kan wijzen op een storing in je lichaam. Door het bindweefsel in deze zones te stimuleren, worden ook de corresponderende organen gestimuleerd en blokkades opgelost.
 
 
Hoe werkt het?
 
Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid. De zenuwen die onze organen aan het werk zetten (vegetatieve zenuwstelsel) lopen door de wervelkolom. Vanuit hier ontspringen ze via de wervels naar delen of organen in het lichaam.
 
De zenuw die bijvoorbeeld de maag aanstuurt, komt halverwege de rug vanuit het ruggemerg. Wanneer iemand maagklachten heeft, is dat op deze plek, halverwege de rug, te merken. Hier is een verhoogde spanning voelbaar en de huid kan minder goed verschoven worden, die zit als het ware niet "los". Zo heeft elk orgaan een zone of gebied op de rug- of borstzijde. Wanneer deze zone behandeld wordt met bindweefselmassage kunnen de klachten in dat orgaan verminderen.
 
Nog een voorbeeld: mensen met een slechte vaatfunctie in de benen, voelen vaak na enkele minuten behandeling in het lage rug- en bekkengebied dat hun benen en voeten warmer worden. Dat komt omdat de zenuw die de bloedvaten in de benen aanstuurt, laag in de rug ontspringt vanuit de wervelkolom.
 
Bindweefselmassage is van invloed op het vegetatieve zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, de ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.
 
 
De massage
 
Een bindweefselmassage begint met een gesprek waarin ik zal vragen naar de klachten en de algehele gezondheid. Daarna begint de behandeling met het onderzoek van de rug. Tijdens dat onderzoek wordt bepaald welke zones aandacht nodig hebben tijdens de massage. Hierna behandel ik de desbetreffende zones met verschillende huidgrepen/huidtechnieken die niet altijd als prettig worden ervaren. Als de rug klaar isonderzoek ik  de zones op de voorzijde van de romp en behandel ik de zones daar.
Afhankelijk van de aangedane zones duurt de massage tussen de 20 en 45 minuten. Bij klachten zijn er vaak meerdere behandelingen nodig om deze af te laten nemen.
 
 
Voor wie is bindweefselmassage geschikt?
 
Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, maag- en darmklachten, chronische verkoudheid, chronische opstipatie of diarree, gewrichtsklachten, spit,resttoestanden na orgaandisfunctie en/of aandoeningen, circulatiestoornissen: zowel veneuze, arteriële als lymfatische. Posttraumatische resttoestanden, pijnbestrijding, gewricht- en spierreuma, chronische spierpijn, longaandoeningen, menstruatiepijn of -stoornissen en stress.
 
Ook voor meer oppervlakkige problemen zoals littekenweefsel, striae en cellulitis heeft de massage een goed resultaat.