Indian Head / Indiase Hoofd Massage, Champissage Almelo

                                              Indian Head Massage
 
 
De Indian Head massage is gebaseerd op de oude Indiase geneeswijze, de Ayurveda.Eeuwen geleden werd deze massage ingevoerd in India en maakt daar nu nog steeds deel uit van het dagelijks leven.
Ayurveda is een holistische geneeswijze en heeft ten doel zowel ziekte te voorkomen als te genezen. Holistisch (kijken naar het geheel) omdat Ayurveda probeert om lichaam, geest, ziel en zintuigen in evenwicht te brengen en te houden.
Binnen de Ayurveda betekend de afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daardoor een onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten.
 
Deze massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk wordt afgestemd op de fysieke structuur van de cliënt. De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.
 
 

De massage verbeterd de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het bestrijd stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Het draagt bij aan de lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning. Het helpt klachten te verminderen van rugpijn, nekpijn, reuma, RSI, whiplash, fybromyalgie, burnout, spijsverteringsklachten, migraine en hoofdpijn.
 
De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, jong of oud, gezond of ziek.
Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarbij het wordt afgeraden om een Ayurvedische massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en meteen na het eten.
Bij de Indian Head massage krijgen decollecte, bovenarmen, nek, gezicht en het gehele hoofd een speciale (drukpunt) massage.
 
 
Een Indian Head massage is een weldaad voor lichaam en geest!!