Lymfedrainage Almelo

Lymfedrainage

 
Lymfedrainage is een zacht pulserende en rustgevende massage. Bij diverse therapeuten wordt lymfedrainage van oudsher toegepast bij de behandeling van lymfe-oedeem. In de loop van de tijd zijn hier echter veel andere toepassingen bijgekomen. 
 
Met lymfedrainage stimuleer je de afvoercapaciteit van het lymfesysteem waardoor weefselvocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Afhankelijk van de situatie kan dit zelfs met 75% verhoogd worden. Als we kijken naar de werking van het lymfesysteem dan valt op dat het systeem niet alleen weefselvocht, ziektekiemen en afvalstoffen uit ons lichaam verwijderd maar ook spanningen en emoties. Feitelijk alle dingen die er niet in horen of die niet meer bij ons passen. Hierdoor helpt het lymfesysteem je om meer jezelf te zijn.
 
Daarnaast heeft lymfedrainage een positieve invloed op het vegetatieve zenuwstelsel. Het vegetatieve zenuwstelsel regelt de basale lichaamsfunties zoals de bloedsomloop, de ademhaling, de werking van organen, de uitscheiding en de stofwisseling. Het heeft als taak het interne lichaamsmilieu in stand te houden en de werking van organen aan te passen aan de situatie in de omgeving. Dit gebeurd door middel van twee regelsystemen, namelijk de sympaticus en de parasympaticus.
 
De sympaticus zorgt voor de aanpassing van het lichaam aan inspanning en situaties van stress. De parasympaticus is verantwoordelijk voor rust, ontspanning, reiniging, opbouw en herstel. Met lymfedrainage stimuleer je  juist de werking van het parasympatische zunuwstelsel. Hierdoor werkt deze techniek ondersteunend bij verschillende ziekteprocessen. Denk hierbij aan depressiviteit, ADHD, burn-out, verslavingen, pijnklachten, ontstekingsziektebeelden. overbelaste spieren en pezen, slecht helende wonden, slechte weerstand, etc.
Daarnaast is het een perfecte ondersteuning voor reinigings- en vastenkuren.