Voetreflex, Voetreflexologie Almelo

                                  Voetreflexologie
 
 
 
Wat is reflexologie?
 
 
Reflexologie is een methode om de reflexzones in handen, voeten of oren te stimuleren, die in verbinding staan met organen en lichaamsdelen. Indien deze reflexzones op de juiste manier worden gestimuleerd, worden spanningen en stress verlicht, en laat het lichaam zich volledig ontspannen. Ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt versterkt. Voetreflexologie is ook geschikt voor baby's en kinderen!!! Denk bijvoorbeeld aan darmkrampjes, slaapproblemen, hoofdpijn, ADHD, concentratieproblemen, etc.
 
 
Oorsprong reflexologie
 


Reflexologie bleek duizenden jaren geleden al beoefend te worden door verschillende volkeren. Zowel de Egyptenaren als de Chinezen maakten gebruik van drukpunten, onder meer onder de voeten, om pijn en ziektes te verlichten. Ook Indiase stammen gerbuikten deze methode. 
 
 
Hoe werkt het? 
 
 
Handen, voeten en oren zijn verdeeld in reflexzones. Deze zones zijn de spiegels van ons hele organisme. Reflexologie is een Holistische geneeswijze. Dat wil zeggen dat de mens in zijn geheel bekeken wordt, waarbij lichaam, geest en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar voortdurend beinvloeden.
 
De gedachte achter de methode van de voetreflexologie is dat "ziek'' zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest.
Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van en door de reflexoloog, kunnen de blokkades die zich in het in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. De massagetechniek die daarvoor gebruikt wordt is van zacht, gevoelig naar iets harder.
 
Organen en weefsels in het lichaam hebben allen een reflexie in de voet: de uiteinden van de zenuwen!!
Bij een verstoring zal dit tijdens een massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels en jeuk.
De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.
Wanneer blokkades worden opgeheven of opgelost worden is het lichaam in staat zichezelf te genezen.
Een voetreflexoloog geneest dus niet. Een voetreflexoloog gaat er vanuit dat de mens als "geheel" wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt
 
 
 
Effecten van Reflexologie
 
 
Reflexologie is zowel voor de gezonde als de zieke mens. Bij gezonde mensen werkt het stimulerend en preventief, bij zieke mensen kan het een genezingsproces bevorderen en symptomen verminderen.
 
Reflexologie zou altijd heel rustgevend en aangenaam moeten aanvoelen. Het is de bedoeling stress en spanniing weg te nemen. Heb je echter onderliggende gezondheidsproblemen, dan kunnen deze als gevoelige zones op de voet worden ervaren. Reflexologen bewerken deze gevoelige zones om zo het evenwicht in het lichaam te herstellen en de bloedtoevoer naar de zones in nood te verbeteren.
Voetreflex is geen vervanger van de geneeskunde, eerder een waardevolle aanvulling!!
 
 
Energiestromen 
 
 
Reflexologie heft de blokkades in het energiesysteem van het lichaam op door de overeenkomstige zones te masseren. Hierdoor krijgt het lichaam weer de kans om in balans te komen. De energie kan weer vrij stromen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.
 
 
 
Wat er ook gebeurt, alles is goed want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet.
Ieder mens is anders dus de reacties op de behandeling zullen ook verschillen.
Voetreflexologie is niet alleen een prettige maar ook een veilige methode.
 
 
 
 
 
 
 
 

.